Van Chronische hyperventilatie en paniekaanvallen naar interne rust

Ontvang inspiratiebrief

Schrijf je in om geïnspireerd te worden met de mogelijkheden wat je voor jouw eigen lichaam en geest kan verwezenlijken

Bedankt voor je inschrijving!
Probeer het later opnieuw

Kom in deze video te weten hoe diepgaande interne rust werd gecreëerd bij een cliënt die enorme angsten had om buitenshuis zaken te ondernemen.

Soms krijg ik echt kippenvel als ik de vooruitgang zie die cliënten op korte termijn maken.

Cliënt sukkelde al lange tijd met chronische hyperventilatie, paniekaanvallen en angsten.

Dagelijks werd hij bedolven onder deze onredelijke angsten en het continue gevoel van “hooggespannenheid”.

Een opdracht buitenshuis was echt geen lachertje. Zelfs niet als het voor ontspanning was met vrouw en kids.
Tal van lichamelijke klachten waaronder koude rillingen over gans zijn lichaam, hyperventilatie, bevangenheid waren continu van de partij. Hij had geen idee waar deze paniekaanvallen hun oorsprong vonden?

Door deze voortdurende paniekaanvallen zag hij er enorm tegenop om zaken buitenshuis te plannen, zowel in privé als in werksfeer.

Minutieus bereidde hij alles tot in de puntjes voor want onverwachte zaken brachten hem meteen in hoogste alertheid van gevaar, continu op zoek naar de sanitaire vluchtroutes in de buurt.

Volgens de psychiater had hij twee keuzes:

(1) Medicatie nemen:
Hier neem je echter niet de onderliggende oorzaak mee weg en bovendien maak je kans op nog meer negatieve lichamelijke effecten

(2) Confrontatie met angsten:
Dit zag de cliënt absoluut niet zitten om telkens weer geconfronteerd te moeten worden met deze immense angsten.

Gedragsverandering door confrontatie aan te gaan in de realiteit met jouw angsten (op bewust niveau verandering creëren) is vaak een lange lijdensweg en enorm vermoeiend en beangstigend.

Bovendien weet je vaak niet door wat die impuls van paniekaanval getriggerd wordt.

Ook mijn cliënt kon er niet de vinger op leggen wat hem juist in paniek deed gaan. Hij kreeg soms ‘s morgens een paniekaanval zonder dat er in de verste verte iets was die dit zou kunnen veroorzaken.

Door aan de slag te gaan met zijn onbewuste triggers, waren we in staat om zijn diepgaande onderliggende oorzaken aan te pakken van zijn paniekaanval om vervolgens verandering en diepgaande rust te creëren.

Reeds na de eerste sessie ervaarde deze cliënt een ‘loom gevoel’, een voor hem zalig gevoel van ontspannenheid die hij al lang niet meer ervaren had.

Zijn innerlijke gemoedstoestand en lichamelijke ervaring steeg meteen van ratio 3 naar 7 op een een ladder van 10. Wat toch wel een hele mooie vooruitgang kan genoemd worden na een eerste ontmoeting.

Enkele sessies later, voelde hij zich sterk genoeg om er terug tegenaan te gaan en nu geniet hij elke dag van de blijvende verandering waardoor hij terug leider van zijn leven geworden is, maar nu met een korte ’ei’! ?

Daarmee is mijn missie geslaagd:
Deze cliënt terug te zien stralen van binnenuit ?

Reactie van de klant na enkele sessies:

Onze vakantie is zeer goed verlopen ! De heenreis in twee dagen bracht de nodige rust. We hadden mooi weer (niet te warm) en dus volop gelegenheid om onze benen te strekken. Vijf dagwandelingen (alles bij elkaar bijna 100 km) en één mountainbike-tocht gemaakt, zonder last. Alleen de avond/nacht voor de terugreis even een (angst)opstoot, maar snel onder controle.

Ook thuis gaat het goed. De hogergenoemde beslommeringen (om privéredenen gewist) brengen wel wat stress mee, maar geen angstaanvallen. Ook op het werk gaat het steeds beter !

Het doet deugd om de focus terug op de dingen rond mij te kunnen leggen, en niet steeds met mezelf bezig te zijn.

Ik wil je nogmaals bedanken voor jouw hulp en steun. Ik ben ervan overtuigd dat jouw bijdrage beslissend is geweest voor deze positieve evolutie, en ik hoop dat ik dit verder kan doortrekken.